Promes over 'tussenstap' Sevilla: 'Alleen maar goed, ook voor Nederlands elftal'

Promes over 'tussenstap' Sevilla: 'Alleen maar goed, ook voor Nederlands elftal'

03-09-2018 18:38
27

Quincy Promes verkaste vlak voor het sluiten van de transfermarkt van Spartak Moskou naar het Spaanse Sevilla. De buitenspeler van het Nederlands elftal hoopt zich daar verder te kunnen ontwikkelen.

"Ik zie het als een tussenstap", vertelt hij voor de camera van NOS. Waar naartoe? "Dat weet alleen God. (...). Ik ben voetballer, ik wil altijd het hoogste halen." Promes had het gevoel dat hij in Moskou alles wel had gezien. "Ik zat daar zeker goed. Maar uiteindelijk heb ik besloten toch voor een nieuwe uitdaging te gaan. De mogelijkheid was er en ik had het gevoel dat ik in Rusland bijna alles gewonnen had. Dan is het tijd voor wat nieuws."

Een gedroomde transfer naar Engeland kwam er niet. "In Engeland ging de window vroeg dicht en uiteindelijk werd niet echt iets concreet. Ik zat in Rusland goed, dus ik wachtte rustig af. Als je dan ziet dat het een last minute-deal wordt, denk ik dat Sevilla wel de juiste stap is voor mij nu."

Promes appte onder meer met Sneijder om informatie in te winnen. "Hij heeft in Spanje gevoetbald. Hij zou zich erin verdiepen. Toen het meer vorm kreeg was hij wel heel blij met mijn keus. (...) Ik verwacht een nieuwe uitdaging. De Spaanse competitie is een betere competitie dan Rusalnd. Ik verwacht me daar nog meer door te ontwikkelen, het is natuurlijk een stapje hoger. Dus het is alleen maar goed, ook voor het Nederlands elftal, dat ik me daar kan tonen."