Ziyech ontvangt Gouden Schoen: 'Deze prijs is voor jou, mama'

Ziyech ontvangt Gouden Schoen: 'Deze prijs is voor jou, mama'

03-09-2018 22:38
190

Ajax-middenvelder Hakim Ziyech werd maandagavond verkozen tot Voetballer van het Jaar 2018. Hij ontving in Hilversum de Gouden Schoen. De moeder van de Marokkaanse middenvelder was ook bij de uitreiking aanwezig en kwam ook het podium op. 

"Ik wil iedereen bedanken", sprak Ziyech. "Maar mijn moeder in het bijzonder. Mama, jij geeft mij kracht. Deze prijs is voor jou", zo tekent Ajax.nl op uit de mond van de winnaar. Ziyech was vorig seizoen goed voor vijftien assists en negen goals. "Hij heeft het helemaal zelf afgedwongen en zelf verdiend, daar is geen discussie over mogelijk", stelde Dick Schneider, chef-rapporteur van De Telegraaf.

Alireza Jahanbakhsh kreeg de Zilveren Schoen, de bronzen schoen ging naar Matthijs de Ligt. De jonge verdediger van Ajax werd bovendien verkozen tot Talent van het Jaar en kreeg die prijs overhandigd van bondscoach Ronald Koeman. "Als er iemand de potentie heeft om Wesley Sneijder in te halen qua interlands, dan is Matthijs het wel", sprak de bondscoach mooie woorden. De Ligt mag dankzij de prijs een eigen Cruyff Court mag openen.

Ook Wesley Sneijder, die donderdag zijn afscheidswedstrijd voor het Nederlands elftal speelt, ging niet met lege handen naar huis: hij ontving een oeuvreprijs.