'Opmerkelijk: Denemarken selecteert zaalvoetballers door hoogoplopend conflict'

'Opmerkelijk: Denemarken selecteert zaalvoetballers door hoogoplopend conflict'

04-09-2018 11:30
52

De chaos in Denemarken is compleet. Door een hoogoplopend conflict tussen de internationals en de bond (DBU) beginnen de Denen mogelijk met een aantal zaalvoetballers aan de interlands tegen Slowakije (woensdag) en Wales (zondag).

Dat meldt Ekstra Bladet dinsdag. Het huidige zaalvoetbalteam van Denemarken, dat nooit op een groot veld speelt, is ingeschakeld om de twee interlands te spelen. Mogelijk staan namen als Christoffer Haagh, Jim Brothmann Hougaard, Kevin Jørgensen en Louis Veis aan de aftrap tegen Slowakije (oefeninterland) en Wales (Nations League).

De Deense bond en de internationals staan sinds een paar weken lijnrecht tegenover elkaar. De twee partijen zijn in gesprek over een collectieve arbeidsovereenkomst, waarbij de imagorechten een grote rol spelen. Een akkoord is echter ver weg. Omdat de spelers een belangrijke deadline hebben laten verlopen en een 'buitenproportioneel' tegenvoorstel hebben gedaan, spreekt de bond van een staking.

Denemarken moet mogelijk aantreden met zaalvoetballers, omdat veel spelers in de Deense competitie zich solidair hebben verklaard aan de internationals. "De bond probeert ons af te schilderen als spelers die niet in actie willen komen, maar de bond wil niet onderhandelen en een deal maken zodat we kunnen spelen", reageerde sterspeler Christian Eriksen eerder deze week.