Veronica Inside-trio eist ingrijpen van De Mol: 'Ik vrees dat de kijkers afhaken'

Veronica Inside-trio eist ingrijpen van De Mol: 'Ik vrees dat de kijkers afhaken'

04-09-2018 13:22
119

Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp willen minder reclameblokken tijdens de uitzendingen van Veronica Inside. Deze week gaat Genee in gesprek met de leiding van Talpa. 

VI duurt tegenwoordig van 20.30 uur tot 22.30 uur. Dat komt omdat er vier reclameblokken zijn ingepland tijdens de show. "Als het zo doorgaat, vrees ik dat de kijker afhaakt", zegt Derksen in gesprek met het Algemeen Dagblad

"Kijk, we hebben duidelijk uiteenlopende doelen. Ik begrijp John de Mol wel. Als hij het programma twee uur maakt dan heeft hij de garantie van aardige kijkcijfers en hij heeft geen programma in voorraad dat meer kijkers trekt. En reclameblokken betekenen geld", vervolgt hij.

"We hebben alle begrip voor commerciële tv en weten dat we voor een flinke salarispost zorgen. Dat moet hij terugverdienen. Toch vinden wij twee uur erg lang en het aantal reclameborden overdreven. We hebben liever eentje minder. Het is storend, voor de kijkers maar ook voor ons. Als dat zo doorgaat, vrees ik dat de kijker afhaakt. Dat zou ik als kijker na het vierde blokje wél doen."

De directie van Talpa is al op de hoogte van de kritiek. "We hebben dat vooraf aangegeven, maar het is niet zo dat ze bij Talpa dan zeggen: we komen aan jullie wensen tegemoet. Wilfred praat deze week met de directie maar ik heb geen enkele hoop dat John hierin meegaat."