'Gegarandeerd veertig miljoen euro en hopelijk meer is natuurlijk waanzinnig'

'Gegarandeerd veertig miljoen euro en hopelijk meer is natuurlijk waanzinnig'

04-09-2018 18:30
100

De seizoenstart heeft PSV heel veel vertrouwen gegeven, stelt Daniel Schwaab. De verdediger beseft dat er in de groepsfase van de Champions League tegenstanders van een ander kaliber wachten, maar loopt daar niet voor weg.

"Het was voor ons heel belangrijk goed te starten in dit nieuwe seizoen. Dat is het natuurlijk altijd, maar met een nieuwe trainer, nieuwe spelers, een ander systeem en een andere tactiek geldt dat helemaal", zegt Schwaab tegen Voetbal International. "Dan heb je direct resultaat nodig om iedereen mee te krijgen. Als dat niet lukt, kan er twijfel in de groep sluipen en dat is niet goed."

PSV is nog foutloos in de Eredivisie en bereikte ten koste van BATE Borisov de Champions League. "Wij wisten dat we heel vroeg in het seizoen twee heel belangrijke wedstrijden moesten spelen. Niet alleen voor ons, maar voor de hele club. Sportief, maar natuurlijk ook financieel. Gegarandeerd ongeveer veertig miljoen euro en hopelijk meer is natuurlijk waanzinnig."

Schwaab stond als speler van Bayer Leverkusen in 2012 al eens tegenover het Barça van Messi. De Duitsers verloren met 7-1 en Messi scoorde vijf keer. "Angst heb ik niet voor Messi of anderen en ik zie de wedstrijd tegen Barcelona ook niet als het duel van de revanche. Ik zie het als een mooie kans het beter te doen, dat ik kan laten zien dat ik ben gegroeid als speler."