Ziyech: 'Ik was persoonlijk rond met Roma, maar kan Ajax niets kwalijk nemen'

Ziyech: 'Ik was persoonlijk rond met Roma, maar kan Ajax niets kwalijk nemen'

05-09-2018 06:55
118

Hakim Ziyech had zijn zinnen gezet op een transfer, maar speelt dit seizoen nog gewoon voor Ajax. De 25-jarige Marokkaan zag onder meer een overgang naar AS Roma in het water vallen.

"Ik was persoonlijk rond met AS Roma. In de aanloop naar het WK had ik goede gesprekken met die club en we bereikten een akkoord. Maar het is uiteindelijk niet doorgegaan", zegt Ziyech tegen Voetbal International. "AS Roma deed een bod, Ajax een tegenbod, en volgens mij is er daarna weinig meer gebeurd. Ik kan Ajax dus niets kwalijk nemen."

Clubs als Bordeaux, Sevilla, Leicester City en West Ham United melden zich vervolgens, maar daar zat Ziyech niet op te wachten. "Met alle respect voor die clubs, maar dat zijn niet de clubs waar ik mijn positie bij Ajax voor inlever. Voor mij stond continu één aspect centraal: ik moest er sportief echt op vooruit gaan. Als het een soortgelijke club als Ajax zou zijn, dan hoefde het van mij niet. Ik zat niet te wachten op een transfer om een transfer."

"Uiteindelijk zijn er een aantal clubs voorbijgekomen, maar zonder gevolgen", aldus de spelmaker. "Dus ik zag geen concrete sportieve verbetering. Alleen bij AS Roma, maar dat ging niet door." Dat Ajax een vraagprijs van 37,5 miljoen euro hanteerde, deert hem niet. "Ik heb een doorlopend contract, nog tot medio 2021, dus de afspraak was dat Ajax zou meewerken, maar ook financieel een goede vergoeding verlangde."