'Twintigtal clubs' toonde interesse voor Sol: 'Had graag voor Sevilla gespeeld'

'Twintigtal clubs' toonde interesse voor Sol: 'Had graag voor Sevilla gespeeld'

Gepubliceerd: woensdag 5 september 2018 om 07:45wo 05-09-2018 om 07:45

Fran Sol mocht zich deze zomer verheugen in de belangstelling van tal van clubs, maar de juiste match zat er niet bij. De 26-jarige Spaanse spits bleef daardoor bij Willem II.

Zaakwaarnemer Nikola Franco somt een twintigtal clubs op die interesse toonden. "Maar er was nooit sprake van een situatie die ideaal bleek voor alle partijen. Soms was een aanbod goed voor Willem II, maar niet voor de speler. Soms was het omgekeerd", zegt hij in het Brabants Dagblad. De speurtocht begon met een bezoek aan Watford en eindigde met een flirt van Sporting Portugal.

"De coach van Sporting wilde heel graag. Maar president Sousa zag met het oog op de verkiezingen bij de club geen kans om zaken te doen", aldus Franco. Cardiff City was een andere gegadigde, maar Sol hield vanwege het spelsysteem de boot af. "Hij wilde niet naar een club waar hij de tweede keuze zou zijn, maar naar een team dat honderd procent vertrouwen in hem had."

Dynamo Kiev, uitgeschakeld door Ajax in de Champions League-voorrondes, en Udinese konden op hun beurt enkel een huurovereenkomst bieden. "Ik heb een paar aanbiedingen gekregen die ik wel interessant vond", zegt Sol zelf. "Ik ga niet alle clubs noemen, maar natuurlijk had ik graag voor Sevilla willen spelen. Maar dan gaat het erom of de trainer je echt wil hebben of je erbij neemt. Dat is een groot verschil."

Lees ook'Opgelucht Willem II wil loyaliteit belonen en opent gesprekken'

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws