Chaos compleet in Denemarken: achttien amateurs en zes zaalvoetballers

Chaos compleet in Denemarken: achttien amateurs en zes zaalvoetballers

05-09-2018 09:24
73

Denemarken begint woensdagavond met een selectie vol onbekende spelers aan de oefeninterland tegen Slowakije. De voetbalbond (DBU) heeft achttien amateurs en zes zaalvoetballers geselecteerd.

Namen als Daniel Holm, Morten Bank, Adam Fogt, Christian Offenberg en Daniel Nielsen zullen de gemiddelde voetbalkenner weinig zeggen, maar ze staan woensdagavond allemaal aan de aftrap in Slowakije. De 'fantasieselectie', die bestaat uit zaalvoetballers en spelers van het derde en vierde niveau, reisde dinsdag af naar Bratislava en mag van de bond geen interviews geven. John 'Faxe' Jensen is hun tijdelijke bondscoach.

Het begon allemaal met een conflict tussen de bond en de internationals, onder wie grote namen als Christian Eriksen, Kasper Schmeichel, Andreas Christensen en Lasse Schöne. Het probleem: gesteggel over portretrechten. Een akkoord is ver weg.

Omdat de bond bang is voor sancties van de UEFA, moet Denemarken koste wat kost de oefeninterland tegen Slowakije spelen. De laatste dagen werd spelers uit de Deense Superligaen geronseld, maar zij verklaarden zich solidair aan Eriksen en co. De spelersvakbond heeft ook opgeroepen om vooral niet mee te doen. Mogelijk keren de 'normale' internationals terug voor de Nations Cup-wedstrijd tegen Wales (zondag).