PSV spreekt doorverkooppercentage af bij toptransfer: Rond de twintig procent

PSV spreekt doorverkooppercentage af bij toptransfer: "Rond de twintig procent"

Gepubliceerd: woensdag 5 september 2018 om 11:16wo 05-09-2018 om 11:16

PSV en Pachuca CF hebben na de 2-0 van Luuk de Jong in de Champions League-return tegen BATE Borisov de miljoenentransfer van Erick Gutiérrez afgerond. Dat laat Pachuca-directeur Marco Garces doorschemeren in gesprek met ESPN.

De komst van Gutiérrez leek aanvankelijk ver weg. "Het eerste formele bod werd twee maanden geleden uitgebracht, maar dat was erg laag en een huurdeal. Dat was niet zo interessant voor ons, we hebben het niet eens overwogen", vertelt Garces. "We zijn niet eens gaan onderhandelen, omdat het verschil tussen vraag en aanbod zo groot was."

De Champions League-kwalificatie van PSV veranderde de zaak. "Tijdens de wedstrijd tegen BATE Borisov hebben we de onderhandelingen afgerond", vervolgt de Pachuca-directeur. "Ze waren allemaal in het stadion en nadat PSV het tweede doelpunt maakte, ging alles door. Heel gemakkelijk."

Gutiérrez, die voor vijf jaar heeft getekend bij PSV, had de aandacht van meer clubs. "Maar we wilden hem in ieder geval niet aan een Mexicaanse club verkopen, omdat we er klaar mee zijn dat we onze eigen competitie creëren. We hadden meer geld voor hem kunnen ontvangen, al hebben nu een doorverkooppercentage van rond de twintig procent."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws