Sneijder dacht na over aanbiedingen dichter bij huis: 'Utrecht gretiger dan Ajax'

Sneijder dacht na over aanbiedingen dichter bij huis: 'Utrecht gretiger dan Ajax'

05-09-2018 19:23
79

Wesley Sneijder werd na een mislukt halfjaar bij OGC Nice gelinkt aan een terugkeer naar de Eredivisie, bij FC Utrecht of Ajax. De keuze van de 34-jarige middenvelder viel op Al-Gharafa in Qatar.

"Bij Nice verliep het niet zoals gehoopt en dan ga je nadenken. Aanbiedingen uit topcompetities bleven uit en dan ga je dichter bij huis kijken. FC Utrecht was gretiger dan Ajax, maar het liefst wilde ik nog een tijdje in het buitenland spelen", laat Sneijder weten in Voetbal International.

"Het Nederlandse voetbal volg ik nog wel op de voet", aldus de recordinternational. "Vorige week hebben Nigel en ik nog samen naar Dynamo Kiev- Ajax zitten kijken. Daar werden we vrolijk van. De plaatsing van Ajax en ook PSV voor de Champions League is een hoopgevend signaal. Het Nederlands voetbal heeft een paar moeilijke jaren achter de rug en ik denk dat het nu weer de goede kant op gaat."

"Als ik naar de nieuwe generatie bij Ajax kijk, dat ziet er echt goed uit. Om er twee spelers uit te pikken: Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong kunnen van grote waarde zijn voor Ajax en Oranje. Los nog van hun enorme talent: het zijn allebei spelers die vooruit denken op het veld", besluit Sneijder.