Ajax-opponent Benfica in het nauw: Portugezen aangeklaagd wegens corruptie

Ajax-opponent Benfica in het nauw: Portugezen aangeklaagd wegens corruptie

06-09-2018 12:36
75

Benfica moet vrezen voor een schorsing van zes maanden tot maximaal drie jaar, melden Portugese media. De Portugese topclub, tegenstander van Ajax in de Champions League, is aangeklaagd voor in totaal dertig misdrijven en wordt onder meer beschuldigd van corruptie en het verstrekken van valse informatie.

Het corruptieschandaal kwam vorig jaar al aan het licht toen rivaal FC Porto tientallen mails openbaar maakte. Uit die mails bleek dat Benfica jarenlang onder een hoedje speelde met de Portugese scheidsrechtersbond. De club deed verzoeken om specifieke arbiters aan te wijzen voor zijn duels. Bovendien trachtte huisjurist Paulo Gonçalves op onrechtmatige wijze informatie in te winnen over het onderzoek naar de zaak.

De zorgen zijn groot voor Benfica. Mocht de Portugese topclubs schuldig worden bevonden, dan kan de ploeg uitgesloten worden van alle competities. Voor het zover is, moet de rechter eerst bepalen of er voldoende grond is voor een rechtszaak. Een eventuele straf lijkt al met al nog jaren op zich te kunnen laten wachten. Benfica ontkent zelf schuldig te zijn.