KNVB past 'vijf-dagen-regel' niet toe: Drommel één wedstrijd niet speelgerechtigd

KNVB past 'vijf-dagen-regel' niet toe: Drommel één wedstrijd niet speelgerechtigd

06-09-2018 15:54
106

FC Twente mist doelman Joël Drommel alleen in de wedstrijd tegen TOP Oss. Drommel trok zich dinsdag terug bij Jong Oranje, omdat hij hoorde dat hij derde doelman zou zijn. De KNVB heeft besloten hem niet voor twee, maar een duel niet speelgerechtigd te verklaren.

Volgens de reglementen van de KNVB mag de speler worden uitgesloten voor de interlandperiode plus vijf dagen erna. Dat zou betekenen dat Drommel de wedstrijden tegen Top OSS en FC Dordrecht niet speelgerechtigd zou zijn. De bond heeft nu besloten om de vijf-dagen-regel niet toe te passen.

"Om FC Twente snel duidelijkheid te geven, hebben we in eerste instantie het FIFA-reglement zoals het is toegepast op de situatie. Volgens dat reglement zou Drommel door het afhaken bij Jong Oranje niet speelgerechtigd zijn voor zijn club tijdens de huidige interlandperiode plus vijf dagen daarna. Dat had betekend dat hij de wedstrijden tegen TOP Oss en FC Dordrecht had moeten missen", legt directeur topvoetbal KNVB Nico-Jan Hoogma uit. "Vanwege de uitzonderlijke situatie dat FC Twente al een officiële wedstrijd speelt tijdens de interlandperiode, hebben we redelijkerwijs besloten dat Drommel alleen die wedstrijd aan zich voorbij hoeft laten te gaan. Liefst hadden we dit meteen gedaan, maar de menselijke interpretatie van deze specifieke FIFA-regel liet langer op zich wachten."

“Voor speler, club en bond is het goed dat er duidelijkheid gekomen is", aldus technisch directeur Ted van Leeuwen. "FC Twente was op de hoogte van de reglementen en de speelruimte die FIFA de nationale bonden biedt. En de zaak lag gecompliceerder dan menigeen dacht. We zijn overigens content met de flexibele houding die de KNVB betracht heeft. De bond heeft de nuances aangevoeld en het sportieve belang laten prevaleren."