Voormalig Ajax-talent ervaart 'cultuurshock': 'Heel anders dan ik gewend was'

Voormalig Ajax-talent ervaart 'cultuurshock': 'Heel anders dan ik gewend was'

06-09-2018 16:19
25

De 22-jarige Leeroy Owusu verdiende na een sterk seizoen bij Almere City op huurbasis een overgang naar De Graafschap. In Doetinchem kent hij een goed begin van het seizoen, al is zijn verhuizing van Amsterdam naar de Achterhoek behoorlijk wennen.

"Ik woon wel in de stad, maar daarbuiten is het heel rustig. Het is heel anders dan ik gewend was", aldus Owusu in gesprek met De Gelderlander. De verdediger denkt dat het voor De Superboeren hard werken zal zijn om in de Eredivisie te blijven. "De meeste spelers voetbalden vorig seizoen nog in de eerste divisie. Wij moeten als ploeg nog grote stappen maken", weet hij.

De Graafschap begon de competitie uitstekend met een 2-0 zege op Feyenoord, daarna werd verloren van NAC Breda (3-0) en FC Groningen (0-1) en gelijkgespeeld bij FC Emmen (1-1). Owusu lijkt zich vooralsnog vrij eenvoudig aan te passen. "Ik probeer verdedigend mijn mannetje te staan en daarnaast aanvallend mee te doen. Dat vergt in de eredivisie veel energie, de weerstand is hoog. Het is een ideale leerschool", meent hij.

De Graafschap hengelde Owusu deze zomer binnen. De back kwam over van Ajax, waar hij geen toekomst meer had.