Larsson kwakkelt ook bij de nationale ploeg: 'Hij heeft zijn kansen gehad'

Larsson kwakkelt ook bij de nationale ploeg: 'Hij heeft zijn kansen gehad'

06-09-2018 17:21
32

Sam Larsson is niet aan de meest gelukkige fase van zijn carrière bezig. De buitenspeler worstelt bij Feyenoord met zijn vorm en lijkt ook in het Zweedse nationale elftal weinig krediet te hebben.

Larsson behoort tot de 25-koppige selectie voor de oefenwedstrijd tegen Oostenrijk en de Nations League-wedstrijd tegen Turkije, maar hoeft volgens journalist Andréas Sundberg niet op speeltijd te rekenen. "Verdedigend is hij niet sterk, dat spreekt niet in zijn voordeel. Want op de manier waarop Zweden speelt, is het juist belangrijk dat alle spelers goed meeverdedigen", laat de verslaggever van TV4 weten aan FR12.

De 25-jarige Feyenoorder heeft drie interlands op zijn naam staan, die echter alle drie dateren uit zijn Heerenveen-tijd. Nadat Larsson in november 2016 met een doelpunt debuteerde tegen Hongarije, verliepen zijn volgende twee optredens minder succesvol. "Larsson heeft zijn kansen bij Zweden gehad, in wedstrijden tegen Portugal en Noorwegen (beide in het voorjaar van 2017, red.). Daar presteerde hij teleurstellend en daarom nam Janne Andersson hem niet mee (naar het WK, red.)."

Zweden speelt donderdagavond in Wenen tegen Oostenrijk. Maandagavond begint de WK-kwartfinalist zijn Nations League-avontuur met een thuiswedstrijd tegen Turkije.

Lees ook: Zweedse bondscoach kritisch op Van Bronckhorst: 'Ik had dat nooit gedaan'