Excelsior heeft 'kruising tussen Bolt en Mbappé': Het is zijn wapen

Excelsior heeft 'kruising tussen Bolt en Mbappé': "Het is zijn wapen"

Gepubliceerd: donderdag 6 september 2018 om 18:49do 06-09-2018 om 18:49

Excelsior heeft sinds dit seizoen de beschikking over een IJslands aanvalsduo. Spits Elias Omarsson kwam over van het Zweedse IFK Göteborg en buitenspeler Mikael Anderson (foto) werd gehuurd van het Deense FC Midtjylland.

Tijdens hun eerste weken in Nederland mochten de twee al direct op bezoek bij Feyenoord. "Magisch, wat een stadion", vertelt Anderson aan Voetbal International. "Ik keek altijd al twee Nederlandse wedstrijden per seizoen: Ajax-Feyenoord en Feyenoord- Ajax." Omarsson valt zijn landgenoot bij. "Ik ben blij dat ik op tijd ben vastgelegd en niet in de laatste transferweek. Dan had ik Feyenoord-uit gemist. Kom je naar Nederland en speel je niet in De Kuip, dat had ik mezelf nooit vergeven."

Anderson maakte vlak voor de interlandbreak zijn eerste Excelsior-goal tegen Den Haag. Volgens Omarsson kan er nog meer verwacht worden van zijn collega. "Hij is een kruising tussen Usain Bolt en Kylian Mbappé, qua snelheid. Het is zijn wapen." De spits denkt dat hij zelf ook prima tot zijn recht komt in Nederland. "Het Scandinavische voetbal is veel fysieker, veel lange ballen. Ik was er eerlijk gezegd wel klaar mee. Ik ben 23, dit is de leeftijd voor deze stap."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws