Spelersrapport: Memphis en De Jong stelen show bij afscheidsfeestje Sneijder

Spelersrapport: Memphis en De Jong stelen show bij afscheidsfeestje Sneijder

06-09-2018 22:54
133

Na een matige eerste helft en een betere tweede helft heeft het Nederlands elftal met 1-2 gewonnen van Peru. VoetbalPrimeur maakt rapport op na het afscheidsfeestje voor Wesley Sneijder in de Johan Cruijff Arena.

Jasper Cillessen – 6,5: De Barcelona-doelman trad een aantal keer prima op. De tegengoal kon hij niet voorkomen, maar dat is vooral Daley Blind aan te rekenen.

Matthijs de Ligt – 6,5: De negentienjarige verdediger stond wederom zijn mannetje met een paar goede ingrepen. Wat hij bij Ajax ook al toonde, is dat hij steeds belangrijker wordt bij standaardsituaties.

Virgil van Dijk – 6: Een paar keer ontsnapte onder meer Jefferson Farfan aan de Oranje-aandacht, waardoor gevaarlijke momenten ontstonden. In de tweede helft had de verdediging onder aanvoering van Van Dijk de zaakjes beter op orde.

Daley Blind – 4,5: Wat was er met Blind aan de hand? Hij verspeelde in de openingsfase al simpel de bal en liet zich ook bij de corner die de 0-1 opleverde simpel aftroeven. Het was niet de avond van Blind.

Kenny Tete – 6,5: Dat Tete al enige tijd zijn plek kwijt is bij Olympique Lyon was hem niet aan te zien. De rechtsback kreeg veel ruimte en maakte daar dankbaar gebruik van. De voortzetting werd naarmate het duel vorderde steeds beter.

Georginio Wijnaldum – 5: Het middenveld van Oranje had voor rust totaal geen grip op de Peruvianen. Wijnaldum was net als Strootman volledig onzichtbaar. Tekenend was een pass over tien meter die over de zijlijn rolde.

Kevin Strootman – 5: Net als Wijnaldum kan Strootman in Oranje niet brengen wat hij bij zijn club wel brengt. Wederom een teleurstellend optreden van de middenvelder, al lijkt hij de ergste dip al te boven.

Ryan Babel – 6: In de eerste helft was Babel onzichtbaar, oogde defensief een paar keer kwetsbaar, maar na de pauze liet hij zich vaker gelden. Hij was sterk aan de bal en zelfs dicht bij een goal.

Ruud Vormer – 5,5: Vormer scoorde bijna met een schitterende stift en hielp een fantastische pass van Sneijder om zeep. Hoewel hij een aantal goede loopacties had, was het nét niet voor de Club Brugge-aanvoerder.

Wesley Sneijder – 10: Zijn allerlaatste interland voor Oranje. Natuurlijk is Sneijder niet meer de speler die hij was, maar een heerlijke steekpass op Vormer verraadde nog altijd zijn klasse. Wesley bedankt!

Memphis Depay – 7,5: Met twee goals de grote man aan Oranje-zijde. Hij was sterk aan de bal, hield het overzicht en haalde zelf twee keer de trekker over. Een prima optreden als spits.

Invallers

Frenkie de Jong – 7,5: Wat een sterk debuut voor Frenkie de Jong. De Ajacied trok meteen het spel naar zich toe. Zijn assist op Memphis na een goede balverovering was de kroon op het werk.

Davy Pröpper – 7: Nederland deed het in de tweede helft een stuk beter dan voor rust. Dat was niet in de laatste plaats te danken aank Pröpper en De Jong, die een stuk beter voor de dag kwamen dan hun voorgangers.

Quincy Promes – 6,5: Als invaller bracht de kersverse Sevilla-speler meer beweeglijkheid voorin. Creëerde een aantal goede mogelijkheden.

Daryl Janmaat – x: Speelde te kort voor een beoordeling.

Justin Kluivert – x: Speelde te kort voor een beoordeling.

Tonny Vilhena – x: Speelde te kort voor een beoordeling.