Memphis geeft mooie afscheidswedstrijd van Sneijder kleur

06-09-2018 22:43
93

De afscheidswedstrijd van Wesley Sneijder is geëindigd in een overwinning voor het Nederlands elftal. De 134-voudig recordinternational speelde een uur lang mee tegen Peru en zag zijn ploeg vanaf de bank winnen door een dubbelslag van Memphis Depay: 2-1.

De wedstrijd stond eigenlijk volledig in het teken van Sneijder, die tegen Peru afscheid mocht nemen als international van Oranje. De middenvelder maakte een aantal maanden geleden al bekend dat hij bedankte voor zijn land. Hij zat dan ook niet bij de vorige selecties van bondscoach Ronald Koeman.

Met Sneijder in de basis begon Oranje zeer zwak tegen Peru. De Zuid-Amerikanen lieten in eerste instantie na om razendsnel de leiding te nemen in de Johan Cruijff Arena. Eerst was Daley Blind verantwoordelijk voor een grote fout, daarna zagen zijn collega's er niet goed uit. De voorsprong voor Peru kwam er echter alsnog na dertien minuten. Pedro Aquino Sánchez kopte snoeihard raak uit een corner.

Oranje kon in de achtervolging. De ploeg van Koeman hoopte via Sneijder tot kansen te komen, maar die werden nauwelijks gecreërd. Na de rust was alles anders. Kevin Strootman en Georginio Wijnaldum maakten plaats voor Davy Pröpper en de debuterende Frenkie de Jong. Vanaf dat moment begon Oranje beter te spelen. De Jong was betrokken bij de gelijkmaker van Memphis. De Ajacied veroverde de bal en bediende de ster van Olympique Lyon, die raak schoot.

De hele tweede helft stond in het teken van de publiekswissel van Sneijder, die na een uur naar de kant werd gehaald door Koeman. Direct na de goal van Memphis was het zover. De recordinternational gaf zijn collega's een hand en een knuffel en liet zich vervangen door Quincy Promes.

Zonder Sneijder nam Oranje al vlug de leiding. Weer was het Memphis die scoorde. De aanvaller zette de aanval vanaf eigen helft zelf op en rondde uiteindelijk af, nadat een inzet van Promes gepareerd werd.

De zege kwam niet meer in gevaar voor Oranje, dat het duel rustig uitspeelde. Zondag spelen de mannen in en tegen Frankrijk om het 'echie'. Die wedstrijd staat in het teken van de Nations League.