Malki tijdens de landstitel van 2010 met Peter Wisgerhof en Wout Brama

'Ziyech hielp me na de wedstrijd vaak met de was. Hij heeft een goed hart'

'Ziyech hielp me na de wedstrijd vaak met de was. Hij heeft een goed hart'

07-09-2018 17:14
26

Jacob Malki is sinds 1997 materiaalman van FC Twente en heeft sindsdien veel meegemaakt. De geboren Syriër zag zijn club langzaam maar zeker uitgroeien tot landskampioen van Nederland en uiteindelijk afglijden richting de Keuken Kampioen Divisie.

Tijdens het dramatisch verlopen laatste Eredivisie-seizoen bedankten de fans van FC Twente om Malki te bedanken voor bewezen diensten. De materiaalman kreeg de publieksprijs voor Talent van het Jaar, maar kon daar nauwelijks van genieten. Tijdens de laatste thuiswedstrijd tegen NAC Breda staken de supporters massaal vuurwerk af en liep de materiaalman huilend naar binnen. Na afloop liet Malki zich toch overhalen om het veld op te komen. "Toen moest ik nog meer huilen. Misschien overdrijf ik als ik zeg dat ik beroemd ben, maar ik denk wel dat ik populair ben bij de supporters van Vak P. Ze zijn verliefd op mij", vertelt hij aan VICE Sports.

De oud-vluchteling heeft in 21 jaar tijd veel spelers voorbij zien komen in Enschede. Met Hakim Ziyech heeft hij een bijzondere band opgebouwd. In het materiaalhok hangt een foto van de twee, waar de huidige Ajacied de tekst 'Ik ga je missen' op heeft geschreven. "Na de wedstrijd kwam Hakim me vaak een handje helpen. Hij heeft een goed hart", stelt Malki. "Hakim zegt gewoon liever iets recht in je gezicht, dan dat hij dit achter je rug om doet."