Van der Sar over Ziyech-afkoopsom: Daar werken we bij Ajax niet mee

Van der Sar over Ziyech-afkoopsom: "Daar werken we bij Ajax niet mee"

Gepubliceerd: vrijdag 7 september 2018 om 20:03vr 07-09-2018 om 20:03

Hakim Ziyech heeft geen gelimiteerde afkoopsom in zijn Ajax-contract staan. Algemeen directeur Edwin van der Sar zegt dat de club niet met vaste afkoopsommen werkt. Bij sommige andere clubs is dat wel het geval.

"Nee, daar werken we bij Ajax niet mee", vertelt Van der Sar bij Inside Ajax. "We proberen het in het contract goed te regelen voor spelers. Dat er een goede beloning is die past bij de status en positie die ze hebben in het elftal, maar we werken niet met vaste afkoopsommen."

Van der Sar is blij dat Ziyech bij Ajax blijft. Dat is belangrijk om meerdere redenen. "Hij heeft in De Telegraaf uitgesproken dat hij dit jaar blijft. We spelen met de Champions League en de beker een hoop wedstrijden, dus we hebben een hoop spelers nodig. Aan het einde van het jaar willen we ook een keer een prijs pakken."

Ajax sprak meerdere keren de ambitie uit om de spelers bij elkaar te houden. "We wilden de groep intact houden en hebben afspraken met Hakim gemaakt", vervolgt Van der Sar. "De rest hebben we vastgehouden met het idee dat we als Ajax willen presteren. Het is mooi dat ze zich ontwikkelen, maar we willen ook profijt hebben van die spelers. Dat moet dit jaar gebeuren."

Ziyech kreeg een flink opgewaardeerd contract en ook David Neres zette zijn handtekening onder een nieuwe deal. Of er meer in het vat zit? "Marc (Overmars, red.) en de rest van de directie kijken altijd wat de volgende stap is die spelers moeten zetten, maar een aantal spelers ligt voor langere tijd vast. Frenkie de Jong maakte donderdag zijn debuut in het Nederlands elftal, Onana tekende vorig jaar een contract, we hebben Tagliafico pas gehaald, dus ik denk dat het wel redelijk staat zo."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws