Ajax 'raakte juiste snaar': 'Hij keek of hij in Italië of Frankrijk kon spelen'

Ajax 'raakte juiste snaar': 'Hij keek of hij in Italië of Frankrijk kon spelen'

08-09-2018 09:45
33

Van een vertrek naar Manchester United is geen sprake voor Edwin van der Sar. Zijn naam werd in de Engelse pers gelinkt aan de Premier League-club. Van der Sar moest bij United de nieuwe director of football worden.

"Dat was een paar weken geleden in de pers. Dat is onzin", vertelt Van der Sar bij Inside Ajax. "Ik heb nog een tweejarig contract, maar Ajax is mijn club en zou graag langer willen blijven."

Ajax slaagde er deze zomer in om diverse spelers binnenboord te houden en grote namen te halen. "Het valt nu net precies goed. Jongens wilden een andere uitdaging hebben. Blind zat op de bank bij Manchester United. Zijn contract werd door een optie wel verlengd met een jaar. Hij zat te kijken of hij in Italië of Frankrijk aan de slag kon gaan, maar uiteindelijk hebben we de juiste snaar kunnen raken en hem terug kunnen halen."

Dat zelfde geldt voor Tadic. "Hij wilde graag in de Champions League spelen. Daar had hij nog nooit gespeeld. Hij wilde ook een keer kampioen worden. Dan valt het net goed."

Ook de meeste talenten trokken de Ajax-deur niet achter zich dicht. "Dit jaar hebben we alle talenten kunnen behouden. De B1 vormt nu de A1. Uiteindelijk komt er een zaakwaarnemer, speler of ouder met een bepaald pad die ze willen gaan bewandelen in de hoop naar een goede voetbaltoekomst. We proberen zo helder en duidelijk mogelijk te maken welke mogelijkheden er zijn bij Ajax. We hebben veel jongens die de stap al gemaakt hebben en hun mooie carrière aan Ajax te danken."