'Begrafenisstemming' bij FC Twente: Niks. Letterlijk niks. Leegte

'Begrafenisstemming' bij FC Twente: "Niks. Letterlijk niks. Leegte"

08-09-2018 11:03
131

In een uitgebreid interview met TC/Tubantia blikt Ted van Leeuwen terug op zijn eerste periode na zijn terugkeer bij FC Twente. Er was veel werk aan de winkel, vertelt de technisch directeur. Hij schrok van wat hij aantrof in Enschede.

"Er waren aanvankelijk nog veel negatieve vibraties. Dat merkte ik al toen ik nog bij Esbjerg zat en af toe een dagje langskwam om wat dingen te bespreken", vertelt Van Leeuwen aan Tubantia. "Dan bleek er bijvoorbeeld niemand te zijn of had iemand een afspraak vergeten, terwijl ik daarvoor uit Denemarken was gekomen. Mijn vrouw en ik reden dan doodmoe terug, na een dagje Grolsch Veste."

Van Leeuwen trof 'letterlijk niks' aan bij Twente toen hij terugkwam. Ook qua contracten zat het allesbehalve goed. "Het was alsof ze gevlucht waren. Er was een contract voor de video-analist, er was een soort contract voor Marino Pusic als assistent-trainer en er lagen een paar formulieren. Er was geen fysieke staf, er was geen medische staf, er was geen overdracht, er waren geen spelers en er was een begrafenisstemming."

Van Leeuwen baalt van de manier waarop bepaalde mensen met FC Twente zijn omgegaan. "Ik vind het erg hoe de club is achtergelaten. Niet alleen voor FC Twente, maar ook voor mijn beroepsgroep. Zo doe je dat niet, wie het ook is geweest en hoe het ook is gegaan. Je kunt een club niet achterlaten met zo weinig wat zoveel geld heeft gekost."