Oranje O19 neemt wraak na pijnlijk verlies: Tsjechië ingemaakt, dubbelslag Redan

08-09-2018 19:24
92

Enkele dagen na de pijnlijke nederlaag tegen de leeftijdsgenoten uit Engeland (4-1) heeft Oranje O19 een fraaie zege geboekt op Tsjechië O19. De ploeg van bondscoach Maarten Stekelenburg won zaterdag in Uden een oefenduel met 5-1.

Oranje O19 trad in Brabant aan met onder meer FC Emmen-doelman Kjell Scherpen, Sepp van den Berg (PEC Zwolle), Orkun Kökcü (Feyenoord) en AZ-spits Myron Boadu in de basis. In de eerste helft liep Nederland uit naar een 4-0 voorsprong. Kökcü, Mohammed Ihattaren (PSV), Daishawn Redan (foto) en Juan Familia-Castillo (beiden Chelsea) scoorden.

Twintig minuten na de pauze tekende spits Redan voor zijn tweede goal van de dag. Kort voor het laatste fluitsignaal kon Tsjechië via Vaclav Mika nog iets terug doen. Bij Oranje vielen onder meer PSV-aanvaller Zakaria Aboukhlal en Ajacied Jurriën Timber in.