Eerste verlies FC Twente een feit: nederlaag tegen TOP Oss in Enschede

Eerste verlies FC Twente een feit: nederlaag tegen TOP Oss in Enschede

08-09-2018 20:22
163

De eerste nederlaag van FC Twente in de Keuken Kampioen Divisie is een feit. Zaterdagavond gingen de Tukkers in eigen huis met 2-1 onderuit tegen TOP Oss. 

Twente, dat zeven punten pakte in de eerste drie wedstrijden van het seizoen, beleefde in een volle Grolsch Veste een valse start tegen TOP. Na een kwartier werd het via routinier Bryan Smeets 0-1. Hij rondde een snelle aanval af. Kort daarna werd het zelfs 0-2. Ditmaal was Smeets de aangever en haalde Huseyin Dogan de trekker over. Voor Dogan was het al zijn vijfde treffer van het seizoen. 

De thuisploeg van trainer Marino Pusic deed al snel wat terug: Antonio Cantalapiedra scoorde na een halfuur. Twente had daarna de pech dat het niet op gelijke hoogte kwam. Tom Boere miste een grote kans. In de tweede helft schoot Tim Hölscher op de paal. Aan de andere kant van het veld liet Dogan na om de 1-3 te maken. 

Twente zakt na de nederlaag naar de vijfde plek, met net zo veel punten als NEC. Die ploeg komt om 20.45 uur in actie. De Nijmegenaren gaan op bezoek bij Roda JC. TOP Oss heeft nu negen punten en klimt daarmee naar een gedeelde derde plek. Koploper is Go Ahead Eagles, met de maximale score uit vier duels.