Kristensen (links) met Wöber en Ziyech

Miljoenenaankoop van Ajax op de bank: 'Op lange termijn ga ik spelen'

Miljoenenaankoop van Ajax op de bank: 'Op lange termijn ga ik spelen'

08-09-2018 20:52
58

Rasmus Kristensen hoopt en denkt dat hij zich bij Ajax gaat terugknokken in de basis. De Deense rechtsback is afgelopen halfjaar door Noussair Mazraoui voorbijgestreefd in de Amsterdamse pikorde. 

De 21-jarige Kristensen, die in januari 2018 voor miljoenen euro's werd overgenomen van FC Midtjylland, zit bij Ajax vooral op de bank. Dit seizoen kwam hij in de Eredivisie één keer in actie. "Ik denk echt dat ik op de lange termijn aan spelen toe kan komen", aldus de vleugelverdediger in gesprek met Bold.

"Ik ben fysiek sterk en dat is een wapen waar weinig spelers in onze selectie over beschikken. Dat onderscheidt mij dus van de rest en het kan wellicht een voordeel zijn in de strijd om een basisplek."

Het verschil in niveau tussen Ajax en zijn oude club is groot, merkt Kristensen. "We spelen meer wedstrijden en er wordt technisch veel meer van mij gevraagd. Dat is ook iets wat ik zelf wil verbeteren. Ik was echt op zoek naar een club waar ik mezelf vooral op technisch gebied kon ontwikkelen. Ik heb het gevoel dat dit bij Ajax steeds beter lukt."

Spijt van zijn transfer heeft hij dan ook absoluut niet. "Ik heb geen enkele spijt van mijn keuze en ben tevreden met hoe het gaat."