Molenaar reageert op scheldpartij: Op zijn Belgisch, hè. Netjes vragen

Molenaar reageert op scheldpartij: "Op zijn Belgisch, hè. Netjes vragen"

09-09-2018 07:08
41

Roda JC-trainer Robert Molenaar baarde zaterdagavond opzien tijdens het Keuken Kampioen Divisie-duel met NEC (2-3). Hij riep in de eerste helft dat Jannes Vansteenkiste NEC-collega Jack de Gier 'voor zijn bek moest slaan'.

"Ik heb mijn excuses aangeboden. Dat was even het felle dat bij mij opkwam", reageert Molenaar na afloop voor de camera van FOX Sports. De oefenmeester wond zich op over het feit dat De Gier de bal vasthield en Vansteenkiste dat stond af te wachten. "Op zijn Belgisch, hè. Netjes vragen. Dat was in de tijd van Jack en mijzelf toch anders opgelost."

Roda leek de wedstrijd in zijn zak te hebben na de 2-1 van Mitchel Paulissen. De Limburgers waren zelfs dicht bij de 3-1, maar gingen uiteindelijk dus met 2-3 onderuit. "We geven het weg. De hoofdrolspelers zullen beamen dat die gelijkmaker pupillenwerk is. Laten we niet de psycholoog uithangen, maar het is op de een of andere manier een vlaag van verstandsverbijstering."

Molenaar plaatst ook vraagtekens bij de winnende van Anass Achahbar, die scoorde uit een penalty. "Dat was zeer discutabel. Hij raakt de bal. Dat vond ik jammer. Maar ik ben ervoor om vooral naar onszelf te kijken en het is de vraag of het daar verstandig is om het aan te laten komen op een tackle."