'Ik blijf me verbazen dat Cillessen de eerste doelman is. Dit kan echt niet'

'Ik blijf me verbazen dat Cillessen de eerste doelman is. Dit kan echt niet'

09-09-2018 14:25
217

Henk de Haan vindt het onbegrijpelijk dat bondscoach Ronald Koeman vasthoudt aan Jasper Cillessen als nummer één van Oranje. Cillessen verdient geen basisplaats, stelt De Haan, omdat de goalie al twee jaar op de bank zit bij FC Barcelona. 

"Voetbalt die Cillessen nog? Dat wist ik niet eens. Of ja, ergens in het derde van Barcelona. Een keeper van Oranje moet elke week spelen, vind ik. Dit kan echt niet", zegt De Haan - voormalig teamgenoot van Koeman bij FC Groningen - in gesprek met Dagblad van het Noorden. 

"Ik vind het al heel raar dat hij erbij is, laat staan als eerste keeper. Zoet moet op goal. Dat is een betrouwbare doelman die onbesproken is bij PSV en dit seizoen in de Champions League speelt. En het is een Veendammer bovendien, dat is ook mooi."

"Ik gun het Padt ook van harte, maar Zoet is wel iets beter", vervolgt De Haan. "Ik blijf me verbazen dat Cillessen de eerste doelman is. Koeman heeft me ook helemaal niet gebeld met de vraag wat ik ervan vond, terwijl hij dat anders altijd doet, haha. Ik zal hem er even op aanspreken."