Eriksen loodst Denemarken naar zege, Johnsen kan verschil niet maken

Eriksen loodst Denemarken naar zege, Johnsen kan verschil niet maken

09-09-2018 19:54
7

Dankzij twee treffers van sterspeler Christian Eriksen heeft Denemarken zondag een zege geboekt op Wales. Het werd 2-0. De Denen traden weer op volle kracht aan in het Nations League-duel. Eerder deze week stond er nog een campingelftal in het veld tegen Slowakije. 

Omdat een conflict met de bond inmiddels is bijgelegd, kon bondscoach Age Hareide tegen Wales gewoon beschikken over zijn beste spelers. Lasse Schöne (Ajax) stond in de basis bij de Denen, Viktor Fischer viel na de pauze in.

Eriksen groeide uit tot grote man. Na een halfuur schoot de spelmaker van Tottenham Hotspur laag binnen. In de tweede helft benutte Eriksen een penalty. In zijn laatste achttien duels voor de nationale ploeg scoorde de creatieveling liefst vijftien keer. Wales, met onder meer Gareth Bale in de basis, kon weinig uitrichten in Aarhus.  

Bulgarije - Noorwegen 1-0
De Nations League-clash tussen Bulgarije en Noorwegen eindigde zondagavond in een kleine zege voor het thuisland. Na een uur tekende Radoslav Vasilev voor de enige en dus winnende treffer. AZ-spits Bjorn Johnsen werd in de rust gewisseld. Zijn Alkmaarse collega's Fredrik Midtsjø en Jonas Svensson zaten negentig minuten op de bank, evenals Vitesse-aanvaller Martin Odegaard. 

Overige uitslagen
Georgië - Letland 1-0
Macedonië - Armenië 2-0