Hiddink ziet 'zijn' spelers voor het eerst: 'Maar vier, vijf die bruikbaar zijn'

Hiddink ziet 'zijn' spelers voor het eerst: 'Maar vier, vijf die bruikbaar zijn'

09-09-2018 22:06
9

Guus Hiddink is na een sabbatical van ruim twee jaar weer onder de pannen en mag direct aan de bak. De 71-jarige Achterhoeker moet zich met het Olympische Elftal van China zien te kwalificeren voor Tokio 2020.

Hiddink heeft zijn spelers onlangs voor het eerst aan het werk gezien en heeft daar gemengde gevoelens aan overgehouden. "Ze speelden een toernooitje tegen Oezbekistan, Myanmar en Tadzjikistan. De wereldmachten der aarde, zogezegd. Het niveau viel me niet mee", vertelt de oud-bondscoach aan het Algemeen Dagblad. "Om eerlijk te zijn liepen er bij China maar een stuk of vier, vijf spelers tussen van wie ik dacht: ja, die zijn bruikbaar. De rest kwam fysiek, tactisch, conditioneel en technisch behoorlijk tekort."

Hiddink benadrukt echter dat hij graag de uitdaging aangaat om het Chinese team verder te helpen. "Het punt is: werken is ook leuk. Zeker als dat met jonge mensen kan, zoals in dit geval. Ik heb altijd gezegd: ik ga niet meer dagelijks bij een club werken, maar voor een mooi project sta ik open", vertelt de geroutineerde trainer. "Als mensen zeggen: Guus, je bent te oud, er komt niks zinnigs meer uit, dan kan ik altijd nog op het terras gaan zitten", sluit hij af met een knipoog.

Lees ook: Hiddink heeft weer werk: "Was bijna met pensioen, maar dit is een mooie klus"