'NEC is misschien niet de club van zijn dromen, maar dat moet hij opzij zetten'

'NEC is misschien niet de club van zijn dromen, maar dat moet hij opzij zetten'

10-09-2018 14:44
31

NEC nam enkele dagen voor het sluiten van de transfermarkt Mathias Bossaerts over van KV Oostende. De Belgische verdediger (22) vertrok op advies van sportief directeur Hugo Broos naar Nijmegen.

Bossaerts stond jarenlang te boek als een groot talent en speelde bij Anderlecht en Manchester City, maar in dienst van Oostende wilde het niet lukken. Aan de Belgische westkust zat hij op een dood spoor. "Mathias werd hier goed betaald, zonder dat hij een grootverdiener was, en hij heeft zijn kansen gekregen, maar zijn carrière was aan het doodbloeden", spreekt vertelt Broos aan Sport/Voetbalmagazine.

De Oostende-directeur gaf Bossaerts dan ook het advies om te vertrekken. "Ik zei hem dat hij de mooie kanten van het profvoetbal - leuk gekleed zijn, een goed leven - even moest vergeten en vooral moest presteren. Hij kon zijn contract uitdoen en dan een nieuwe ploeg zoeken, maar dat zou moeilijk worden." NEC bood uitkomst. "Er was nu al weinig interesse. NEC en Nijmegen zijn misschien niet de club of stad van zijn dromen, maar dat moest hij opzij zetten. Ik hoop echt dat hij daar zal slagen."