Spits ziet verschil met Eredivisie: 'In België spelen ze internationaal voetbal'

Spits ziet verschil met Eredivisie: 'In België spelen ze internationaal voetbal'

10-09-2018 18:48
33

Richairo Zivkovic maakte vorig jaar zomer de overstap van Ajax naar KV Oostende. Deze week is de aanvaller in Nederland om zich met Jong Oranje te proberen te plaatsen voor het EK. De eerste horde is het fysiek sterke Jong Schotland. Zivkovic is tegen zulke ploegen in het voordeel, meent hij. 

Dinsdag speelt Jong Oranje op Stadion De Vijverberg tegen Jong Schotland. In die wedstrijd zal Jong Oranje de fysieke duels moeten mijden, meent Zivkovic. "We willen goed voetbal op de mat leggen. Attractief met veel dynamiek voorin. Honderd procent inzet zal nodig zijn. Met negentig procent komen we er niet", verklaart hij tegenover ELF Voetbal. "We moeten nu negen punten uit onze laatste drie duels halen. Elk duel beschouwen we nu als een finale. Als we drie keer winnen, ben ik ervan overtuigd dat we het halen."

Ook de laatste twee tegenstanders, Letland en Oekraïne, zijn fysieke ploegen. "In België is fysiek voetbal ook belangrijker. Daar wordt ook anders verdedigd dan in Nederland. In de competitie wordt echt internationaal voetbal gespeeld. Anders dan in Nederland, met meer variatie. In Nederland wordt er te vaak gevoetbald om het voetballen. In België worden andere dingen gevraagd", meent hij.

Zivkovic hoopt via Oostende een stap omhoog te doen. "Natuurlijk is dit niet mijn einddoel. Ik wil zo snel mogelijk weer een stapje hogerop maken. Het maximale uit mijn carrière halen. Dat wil elke voetballer. Daarom moet ik me elke wedstrijd ook weer laten zien."