Revelatie in België: 'Voorkeur voor Oranje, maar ik ga geen tien jaar wachten'

Revelatie in België: 'Voorkeur voor Oranje, maar ik ga geen tien jaar wachten'

11-09-2018 07:26
43

Arnaut Danjuma Groeneveld weet de hoop van Jong Oranje op zich gevestigd om dinsdag de Schotse muur te slechten en de kansen op het EK levend te houden. De revelatie van Club Brugge hoopt spoedig op een uitnodiging voor het 'grote' Nederlands elftal.

Danjuma mag vanwege zijn Afrikaanse moeder ook voor Nigeria uitkomen. "Ik zou er wel over kunnen twijfelen, maar het is geen geheim dat mijn voorkeur naar het Nederlands elftal uitgaat. Maar je gaat ook weer niet tien jaar wachten op je debuut voor Oranje. Nigeria is plan B, honderd procent", zegt de 21-jarige vleugelaanvaller in het Algemeen Dagblad.

"Ik moet het zelf afdwingen", vervolgt Danjuma in De Telegraaf. "Ik kan wel zeggen dat ik heel graag naar het 'grote' Oranje wil, maar als ik niet goed genoeg speel, is het mijn eigen schuld. Ik ben iemand die daarbij voornamelijk op zichzelf gefocust is. Ik zorg dat ik het bij Club Brugge goed doe en tegen Schotland moet ik hier weer van waarde zijn."

Wat hem nog scheidt van het Nederlands elftal? "Ik denk dat het alleen minuten zijn. Hoe meer wedstrijden ik ga spelen, hoe meer mensen ik kan overtuigen dat ik van waarde kan zijn voor het Nederlands elftal." Overtuigd van zichzelf is hij al. "Ik spreek altijd uit wat ik denk, soms zorgt dat voor negativisme, maar ik denk dat ik over de kwaliteiten beschik om van waarde te zijn voor Oranje. Daar geloof ik heilig in, maar het is niet dat ik nu al denk: jammer dat ik er niet bij zit."