De Jong gewezen op Maher: 'Dat was de nieuwe Sneijder, je moet voorzichtig zijn'

De Jong gewezen op Maher: 'Dat was de nieuwe Sneijder, je moet voorzichtig zijn'

11-09-2018 08:52
72

Frenkie de Jong doorstond zijn vuurdoop in het Nederlands elftal met verve. De 21-jarige middenvelder van Ajax maakte indruk in de interlands met Peru en Frankrijk, beaamt Kenneth Perez bij Natafelen van FOX Sports.

"Het is gewoon een geweldige speler. Iedereen zegt nu dat andere spelers net zoveel lef moeten tonen als hij, maar om lef te tonen heb je kwaliteit nodig. Dan moet je iets kunnen met een bal en durven ondernemen. Dat kan hij", laat de Deen weten. Hij vond De Jong al een stuk beter dan in de duels van Ajax met Dynamo Kiev. "Hij koos veel beter zijn momenten waarop hij met de bal moest lopen en wanneer hij moest afspelen, want hij werd eigenlijk niet van de bal gezet."

Wedden

Meer odds

Perez zag dat Frankrijk ook het gevaar van De Jong herkende. "Ik vond het ook een compliment voor hem dat Frankrijk hem in de tweede helft gewoon vastzette. Ze zetten Griezmann op hem. Dat was dan ook een mindere helft van hem", aldus Perez. Valentijn Driessen meent dat De Jong nog veel meer gezocht had moeten worden door de verdedigers. "De Ligt had hem vier, vijf keer kunnen inspelen. Maar die schoot gewoon drie ballen over de zijlijn. Dat heb ik hem bij Ajax nog nooit zien doen. Daar moet ook nog wel wat groei bijkomen."

Sjoerd Mossou blijft voorzichtig met De Jong en wijst naar Adam Maher. "Iedereen was lyrisch over hem. Dat was de nieuwe Sneijder en het was onbegrijpelijk dat Ajax hem niet had gehaald. Ik vind dat je daar af en toe een beetje voorzichtig in moet zijn. Maar dat is wat De Jong uitzonderlijk maakt. Hij lijkt totaal niet beïnvloedbaar door enige druk. Dat is wel echt uniek, die vrijheid in zijn kop."