Breaking news

Löw kondigt vertrek aan: Duitsland moet na 15 jaar op zoek naar nieuwe bondscoach

Doelman Birighitti vindt nieuwe club na teleurstellend jaar bij NAC Breda

Doelman Birighitti vindt nieuwe club na teleurstellend jaar bij NAC Breda

Gepubliceerd: dinsdag 11 september 2018 om 09:20di 11-09-2018 om 09:20

Mark Birighitti heeft na zijn vertrek bij NAC Breda eind vorige maand een nieuwe club gevonden. De 27-jarige Australische doelman gaat aan de slag bij Melbourne City in zijn geboorteland.

Birighitti is blij met zijn nieuwe club. "Ik heb wat tijd in het buitenland doorgebracht, bij Swansea en in Nederland. Ik dacht dat dit het beste moment was om terug te keren naar Melbourne. Het is een fantastische club. Daar wil ik deel van uitmaken", laat hij weten via de officiële kanalen van Melbourne City FC.

Het huwelijk van de sluitpost met NAC was geen onverdeeld succes. Hij werd bij Swansea weggehaald om het keepersprobleem op te lossen, maar kon zich niet aan de malaise onttrekken. Birighitti begon in het competitieduel met AZ meteen in de basis (5-0), maar ging tijdens de seizoensouverture opzichtig in de fout. Hij kwam uiteindelijk zestien keer in actie.

Birighitti kwam uit het scoutingsnetwerk van Manchester City, waar NAC door de samenwerking ook gebruik van maakt. Ook Melbourne maakt deel uit van de City Football Group.

Lees ookNAC hakt knoop door en ontbindt contract: "Perspectief aanzienlijk verkleind"

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws