NAC hakt knoop door en ontbindt contract: Perspectief aanzienlijk verkleind

NAC hakt knoop door en ontbindt contract: "Perspectief aanzienlijk verkleind"

31-08-2018 18:58
22

De wegen van Mark Birighitti en NAC Breda scheiden per direct. Het contract van de Australische doelman is in onderhandeling met een andere club. Omdat NAC hem geen strobreed in de weg wil leggen, is zijn contract ontbonden.

NAC nam Birighitti een jaar geleden over van Swansea City, maar zijn periode in Breda werd gekenmerkt door twijfels. In totaal keepte hij zestien competitiewedstrijden het in geel-zwart. "Helaas is de periode van Mark bij NAC niet geworden waarop we van te voren met elkaar hadden ingezet", verklaart technisch directeur Hans Smulders toe op de clubsite.

"Door de komst van twee nieuwe keepers is het perspectief op speelminuten voor Mark aanzienlijk verkleind. De afgelopen periode hebben we hier gesprekken over gevoerd en besloten dat een contractontbinding het beste is voor beide partijen. Wij wensen hem veel succes in zijn verdere carrière."

Birighitti is NAC ondanks het vroegtijdige vertrek dankbaar. "Ik wil de hele club, mijn teamgenoten en de supporters bedanken voor alle ervaringen die ik op heb kunnen doen. Het is voor mij nu zaak om weer vooruit te kijken en vol goede moed mijn nieuwe avontuur aan te gaan."