'FC Utrecht kon hem in de zomer prima halen, nu is hij te duur'

'FC Utrecht kon hem in de zomer prima halen, nu is hij te duur'

11-09-2018 12:44
36

Maurice Steijn past veel beter bij FC Utrecht dan Dick Advocaat. De kans is echter gering dat de trainer van VVV-Venlo op dit moment de overstap wil maken naar stadion Galgenwaard. Dat stelt Telegraaf-journalist Valentijn Driessen. 

"Steijn heeft zich goed ontwikkeld bij VVV. Hij staat met die club in de middenmoot, terwij ze de Eredivisie in kwamen met de gedachte: die worden er binnen één jaar uitgesodemieterd", aldus Driessen bij Natafelen op FOX Sports. "Steijn is goed in tactiek, in organiseren. Hij zet daar wel iets neer."

Het was deze zomer al bekend dat Jean-Paul de Jong niet functioneerde en dus had Utrecht tóen al moeten anticiperen. "Toen kon je Steijn prima halen. Nu is het te duur om zijn contract af te kopen." Steijn en VVV maakten eind juli bekend tot medio 2021 met elkaar door te gaan.

Diverse media melden dat Advocaat op korte termijn benoemd lijkt te worden tot opvolger van De Jong in stadion Galgenwaard. De zeventigjarig oefenmeester zit zonder club sinds zijn vertrek bij het gedegradeerde Sparta.