'Constructie zoals Ten Hag bleek niet haalbaar: Advocaat dient als tussenpaus'

'Constructie zoals Ten Hag bleek niet haalbaar: Advocaat dient als tussenpaus'

11-09-2018 18:10
62

FC Utrecht hoopt eind deze week de komst van Dick Advocaat af te ronden. De kans is groot dat de Kleine Generaal vervolgens maandag wordt gepresenteerd, meldt Voetbal International.

Een van de onderhandelingspunten was nog de komst van een assistent die Advocaat wil meenemen. Die tweede man moet Zeljko Petrovic worden, zoals ook het Algemeen Dagblad al vermoedde. Het duo tekent een contract tot het einde van het seizoen. Dat geeft FC Utrecht de tijd om op zoek te gaan naar een oefenmeester voor het seizoen 2019/2020.

De Domstedelingen hanteerden in de zoektocht naar een opvolger van Jean-Paul de Jong twee scenario’s. ‘In een ideale wereld zou er een ambitieuze hoofdtrainer worden aangesteld. Een constructie zoals met Erik ten Hag, een trainer die zich al wel had bewezen in het profvoetbal, maar met de club zou kunnen doorgroeien’, schrijft VI. Het probleem was dat het merendeel van de geschikte kandidaten al ergens onder contract staat óf geen zin heeft.

FC Utrecht kwam daardoor uit bij het alternatief: een ervaren oefenmeester die de ploeg naar Europees voetbal kan leiden. Overigens werden veelgenoemde namen als Ruud Brood en Jaap Stam nooit benaderd.