'Je kunt de trainer aankijken, maar hoe wij verloren ging ook nergens over'

'Je kunt de trainer aankijken, maar hoe wij verloren ging ook nergens over'

11-09-2018 23:17
10

Anass Achahbar vindt dat Pepijn Lijnders in de steek gelaten is door de spelers van NEC. Lijnders kwam met hoge verwachtingen over van Liverpool, maar werd na een teleurstellende tweede seizoenshelft ontslagen door de club uit Nijmegen.

Achahbar heeft het opgenomen voor zijn ex-trainer. "Wij hebben Lijnders als team in de steek gelaten", zegt de spits bij FC Afkicken. "Thuis verloren we niets, uit bijna alles. Je kunt de trainer aankijken, maar hoe wij af en toe verloren ging ook nergens over."

Nu moet Achahbar het doen met Jack de Gier, met wie hij ook positieve ervaringen heeft. "Voor mij zijn ze beide goed. Ik heb persoonlijk geen slechte ervaringen met Pepijn. Hij is wel iemand die van tactiek houdt en daar echt mee bezig is."

"Of ik me in de kritiek (op Lijnders, red.) kon vinden? Eerlijk gezegd niet. We hadden het niet verwacht (de trainerswissel Bogers-Lijnders, red.), omdat we best goed stonden. Toen kwam de trainer. Dan krijg je de druk mee, omdat je bovenaan staat en hij voor de eerste keer hoofdtrainer is. Hij had niet echt veel om zijn tactieken over te brengen."