'Topploegen in Nederland hadden interesse en ook clubs uit Engeland en Duitsland'

'Topploegen in Nederland hadden interesse en ook clubs uit Engeland en Duitsland'

12-09-2018 07:48
10

Arnaut Danjuma had deze zomer de keuze uit topploegen uit Nederland, Engeland, Duitsland en Frankrijk. De revelatie van Club Brugge vertelt dat in gesprek met Voetbal International. Zelfs Premier League-kampioen Manchester City had een oogje op hem. 

"Er hadden topploegen in Nederland interesse, mensen associëren dat meteen met PSV. Maar ik heb die naam nooit genoemd", zegt de 21-jarige Groeneveld. Hij werd uiteindelijk voor een aanzienlijk bedrag voor Club Brugge overgenomen van NEC. Het is niet zo dat grote clubs uit Nederland hebben zitten slapen, benadrukt hij.

"Die hebben zich gemeld, maar ik heb bewust voor Brugge gekozen. Er was ook belangstelling vanuit Duitsland, Engeland en Frankrijk. Ik volg mijn gevoel, altijd. Hoe dat precies werkt, kan ik niet uitleggen, maar hier klopte het gewoon."

"Club wilde me echt graag hebben. Ik hou van die aandacht. Toen ik hier kwam, was het meteen duidelijk voor me. Ten opzichte van alle andere clubs die interesse hadden – ook Manchester City was daarbij – kan ik me hier het best ontwikkelen."

Dit seizoen was Groeneveld drie keer trefzeker in zes duels in de Jupiler Pro League.