PSV'er: 'Italië of Duitsland wordt wel gezegd, maar als het niet komt, ook goed'

PSV'er: 'Italië of Duitsland wordt wel gezegd, maar als het niet komt, ook goed'

12-09-2018 10:11
106

PSV-middenvelder Jorrit Hendrix is onder trainer Mark van Bommel vooralsnog onomstreden. Met zijn 23 jaar is Hendrix nog jong, maar toch staat hij al voor zijn zesde seizoen bij PSV. Of hij ooit de stap naar het buitenland maakt, weet de middenvelder niet. 

"Als je puur kijkt naar het cijfer 23, dan ben ik nog jong. Maar omdat dit mijn zesde seizoen is, ben ik ook ervaren", meent Hendrix in gesprek met Voetbal International. "Tegenwoordig gebeurt alles ook veel eerder in de Eredivisie. Jongens komen met zeventien jaar al bij de selectie. Ik heb het geluk gehad dat ik al veel wedstrijden heb gespeeld."

Hendrix omschrijft PSV als 'zijn tweede thuis' en hij ziet nog genoeg uitdaging in Eindhoven. "Ik heb nog geen enkele keer het gevoel gehad dat ik klaar ben met PSV", stelt hij. Toch zou de middenvelder ooit best de stap naar het buitenland willen maken. "Als voetballer en als mens word je er rijker van", meent hij. "Ik weet niet waar ik goed zou passen. Italië of Duitsland, wordt weleens gezegd. Ik vind het allebei goede competities."

Hendrix benadrukt echter dat hij niets gepland heeft. "Het hoeft niet geforceerd, het moet wel allemaal kloppen. En als het niet komt, ook goed. Als ik bij PSV om me heen kijk, mag ik nog elke keer mijn handjes dichtknijpen dat ik bij zo’n mooie club in zo’n mooie omgeving mijn werk mag doen."