Lloris krijgt flinke straf na rijden onder invloed: rijontzegging en megaboete

Lloris krijgt flinke straf na rijden onder invloed: rijontzegging en megaboete

Gepubliceerd: woensdag 12 september 2018 om 12:49wo 12-09-2018 om 12:49

Hugo Lloris is woensdag flink gestraft omdat hij vorige maand met drank op achter het stuur was gaan zitten. De sluitpost van Tottenham Hotspur heeft een rijontzegging van twintig maanden opgelegd gekregen en moet een boete van ruim 55.000 euro betalen.

Dat heeft de Britse rechtbank woensdag besloten. Volgens de BBC vond de politie braaksel in de Porsche van Lloris nadat ze hem hadden gearresteerd voor rijden onder invloed. Lloris werd op 24 augustus rond 2.20 uur aangehouden in West-Londen. Na een blaastest bleek hij met een slok op achter het stuur te zitten. Lloris werd daarna officieel aangeklaagd vanwege rijden onder invloed. 

De rechter stelde bij de veroordeling dat de boete de ernst van het misdrijf weergaf en paste bij de financiële middelen die Lloris heeft. "Dit is een ernstig misdrijf, zoals je weet. Je bracht niet alleen je eigen leven in gevaar, maar ook die van je passagier. Het was puur mazzel dat je geen schade hebt aangericht aan andere voertuigen of voetgangers in het centrum van Londen", tekent de BBC op uit haar mond.

De Fransman bekende na de aanhouding al schuld. In een statement bood hij zijn excuses aan. 'Ik wil mijn welgemeende excuses aanbieden aan mijn familie, de club, mijn ploeggenoten, de manager en alle fans. Rijden onder invloed is volledig onacceptabel. Ik neem de volledige verantwoordelijkheid voor mijn acties en dit is niet het voorbeeld dat ik wil stellen', liet hij weten.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws