Geloof in bekerstunt tegen PSV: 'Clubs winnen hier niet vaak en niet gemakkelijk'

Geloof in bekerstunt tegen PSV: 'Clubs winnen hier niet vaak en niet gemakkelijk'

12-09-2018 16:31
44

Excelsior Maassluis mag het over twee weken in de KNVB Beker opnemen tegen PSV. Voor veel spelers een mooie ervaring. De club gelooft bovendien dat er wat te halen valt tegen de koploper van de Eredivisie.

"Je hoopt op een club uit top-drie en dat hier thuis duizenden mensen je aan komen moedigen", erkent middenvelder Niels Redert na het verloren oefenduel tegen Jong Feyenoord (2-3) tegenover RTV Rijnmond. "Ik denk dat PSV nog een niveau of drie, vier hoger ligt (ten opzichte van Jong Feyenoord red.), dus hoop niet dat het een opwarmertje was. Je weet dat je het heel lastig gaat krijgen maar je hebt wel een kans."

Die kansen liggen er volgens Redert vooral als Excelsior Maassluis verdedigend goed werk verricht. "Als je heel lang de nul houdt zal PSV niet in paniek raken, maar dan gaan ze misschien wel meer risico nemen om binnen negentig minuten te winnen. Ze hebben een Champions League-wedstrijd, spelen diezelfde week tegen Ajax, misschien laten ze wat andere jongens spelen.

Bovendien kan het volgens Redert spoken op Sportpark Dijkpolder. "Dat kan het hier zeker. Dat heb je vorig jaar ook gezien tegen Heracles, die we helaas in de verlenging verloren. Clubs winnen hier niet vaak en niet makkelijk."