Irritaties bij Pusic: 'Daardoor is FC Twente echt goede spelers misgelopen'

Irritaties bij Pusic: 'Daardoor is FC Twente echt goede spelers misgelopen'

12-09-2018 19:28
90

FC Twente zit nog steeds in de voorbereiding. Dat stelt Marino Pusic, die 'gezien de omstandigheden' in Enschede tevreden is over de samenstelling van zijn selectie.

Twente versterkte zich in de zomer met spelers uit alle windstreken, waaronder Ricardinho, Rafael Ramos, Javier Espinosa, Nacho Monsalve, Matt Smith, Aitor Cantalaprieda, Ulrich Bapoh en Wout Brama. "Gezien de omstandigheden is het eindresultaat is goed, de weg ernaartoe vond ik minder", aldus de trainer van FC Twente in Voetbal International over het transferbeleid.

"Als we een selectie moeten samenstellen, komen we bijna nooit met namen of nationaliteiten. We kijken naar de inhoud. Naar karaktereigenschappen en technisch/ tactische vaardigheden die per positie nodig zijn. Of per linie eigenlijk. En op basis daarvan is technisch directeur Ted van Leeuwen aan de slag gegaan."

"Alleen: het technische apparaat binnen deze club was lange tijd met handen en voeten gebonden", aldus Pusic. "De vertraging die we daardoor hebben opgelopen, heeft me verbaasd en soms ook geïrriteerd. Doordat we niet adequaat konden handelen, zijn we echt goede spelers misgelopen. Op een gegeven moment dacht ik: We hebben hier wel te maken met topsport, met een club die een bepaalde uitstraling en ambitie heeft."