'Deze transfer is goed voor mij en hopelijk ook voor het Nederlands elftal'

'Deze transfer is goed voor mij en hopelijk ook voor het Nederlands elftal'

12-09-2018 20:14
42

Quincy Promes is blij met zijn droomtransfer naar Spanje. Na vier jaar in Russische dienst verliet de Oranje-international deze zomer Spartak Moskou voor Sevilla.

"Ik begrijp dat mensen het gevoel hadden dat ik in Rusland vier jaar uit beeld ben geweest. Zelf heb ik dat anders ervaren, want het is een zware competitie waarin ik me verder heb ontwikkeld", vertelt Promes, die in Moskou kampioen, topscorer en beste speler van het seizoen 2016/2017 werd, aan Voetbal International.

"Sevilla is voor mij nu de perfecte stap. Het kriebelde bij me om het nu ook aan de rest van Europa te laten zien. In Rusland heb ik ongeveer alles gewonnen wat er te winnen viel, het was tijd voor iets nieuws. Sevilla is een grote club en hun voetbal ligt me goed."

Promes kostte Sevilla twintig miljoen euro. Hij hoopt zijn belofte snel in te kunnen lossen. "De Spaanse competitie is sterker dan de Russische, dus ik verwacht nieuwe stappen in mijn ontwikkeling te maken. Dat is goed voor mijn carrière en daarmee hopelijk ook voor het Nederlands elftal."