De Vrij over cruciale fout tegen Inter: 'Bij Lazio vertrouwden ze me'

De Vrij over cruciale fout tegen Inter: 'Bij Lazio vertrouwden ze me'

13-09-2018 10:55
34

Stefan de Vrij kende een ongelukkige laatste wedstrijd in dienst van SS Lazio. In een duel tegen Internazionale, waarbij plaatsing voor de Champions League de inzet was, veroorzaakte De Vrij een penalty. En dat terwijl hij al getekend had bij Internazionale. De Nederlander heeft zich nu verdedigd over dat moment.

"Denk je dat ik tot de laatste wedstrijd zou wachten als ik Inter had willen helpen?", vraagt hij in gesprek met Corriere dello Sport. "Ze kenden me bij Lazio en aangezien ze me lieten spelen, betekende dat dat ze me vertrouwden." De Vrij stelt dan ook dat niemand hem heeft aangesproken op zijn fout. "In het voetbal worden ongelukkige fouten gemaakt, zeker in situatie zoals in die tweede helft, waarbij wij heel dicht tegen onze eigen goal aanspeelden. En zeker als je tegenover een speler als Icardi staat", meent De Vrij.

De Vrij stelt dat het geen gemakkelijke wedstrijd voor hem was. "In mijn laatste wedstrijd voor Lazio wilde ik laten zien hoe waardevol ik was voor Lazio, maar toen kwam die actie. (...) Ik heb die avond mijn stinkende best gedaan voor Lazio, als een echte professional."