FC Groningen wees miljoenenbod af: 'Die kans komt wel terug, hopen we'

FC Groningen wees miljoenenbod af: 'Die kans komt wel terug, hopen we'

13-09-2018 14:03
25

Ron Jans heeft geen spijt van het feit dat FC Groningen een miljoenenbod op Ritsu Doan afgewezen heeft. CSKA Moskou stond afgelopen zomer op de stoep voor de Japanner, wiens optie kort daarvoor gelicht werd.

De miljoenenopbrengst kon geïnvesteerd worden in nieuwe spelers. "Dat had misschien gekund, maar redeneer even terug", vertelt Jans in een interview met het Dagblad van het Noorden. "In mei hebben we zijn optie gelicht. Hij is een van onze blikvangers. Je vertelt het je supporters, je trainers, je selectie. Die willen ook graag dat topspelers blijven. Als je vervolgens eind juli, begin augustus dat bod krijgt, is de markt al wat afgeroomd."

Dat is echter niet de enige reden waarom Groningen nee heeft gezegd tegen CSKA. "Daarnaast willen wij, als het financieel niet strikt noodzakelijk is, onze beste spelers behouden. In de tussentijd denk ik dat Doan het met al die interesse moeilijk heeft gehad, maar het blijft een heel speciale speler."

Jans rekent erop dat Doan gewild blijft en hoopt dat de Japanner uiteindelijk alsnog een mooie transfer maakt. "Ik denk dat die kans op een grote transfer op termijn nog wel terugkomt. Daar hopen we ook op."

No Poll