De Mos: 'Rigo heeft te lang in de hotseknots-divisie gespeeld. Misschien verhuren'

De Mos: 'Rigo heeft te lang in de hotseknots-divisie gespeeld. Misschien verhuren'

15-09-2018 13:25
36

Aad de Mos is enthousiast over PSV-controleur Pablo Rosario. De 71-jarige analist hoopt dat trainer Mark van Bommel besluit om Rosario op één middenveld te zetten met Gastón Pereiro en aanwinst Erick Gutierrez, vertelt hij aan de NOS.

Jorrit Hendrix zou in dat geval het kind van de rekening worden. "Met hem (Rosario, red.) als rechtspoot heb je een beter evenwicht bij de linksbenigen Gutiérrez en Gastón Pereiro dan met Jorrit Hendrix, die ook linksbenig is", stelt De Mos. De ex-trainer van onder meer PSV en Ajax is groot fan van Rosario. "Hem wil ik echt een jaar op de positie van controlerende middenvelder zien. Hij is sterk, gaat voorop in de strijd en is redelijk nauwkeurig in zijn passing."

Ook in Dante Rigo ziet De Mos het wel zitten, al vraagt hij zich af of de negentienjarige Belg dit seizoen al definitief door kan breken. "Rigo heeft te lang in de 'hotseknotse' divisie gespeeld, de Keuken Kampioen Divisie (met Jong PSV, red.). Daardoor is zijn handelingssnelheid nog niet op het niveau van de Eredivisie", vindt de analist, die Rigo nog te bescheiden vindt. "Ik denk dat dat zijn bottleneck gaat worden dit seizoen. Hij zal de concurrentiestrijd op het middenveld voorlopig verliezen. Misschien, als het middenveld dan staat, zou hij in de winterstop verhuurd kunnen worden."