VVV wint van inspiratieloos en zwak De Graafschap en staat vierde

VVV wint van inspiratieloos en zwak De Graafschap en staat vierde

Gepubliceerd: zaterdag 15 september 2018 om 20:22za 15-09-2018 om 20:22

VVV-Venlo heeft op bezoek bij De Graafschap de volle buit gepakt. Het werd de ploeg van Maurice Steijn niet bepaald lastig gemaakt, al werd het in de slotfase nog spannend: 1-2.

De Graafschap-trainer Henk de Jong zei voor de wedstrijd dat het publiek op De Vijverberg vermaakt moest worden, maar van die motivatie was weinig terug te zien. VVV kon al na een paar minuten spelen op voorsprong komen dankzij laks verdedigen van De Superboeren. Tino-Sven Susić stond volledig vrij en kon simpel afronden: 0-1.

De Graafschap kroop wat uit z'n schulp, zonder echt grote kansen te creëren. De 0-2 van VVV viel na een half uur. Aanvoerder Danny Post haalde van grote afstand uit en kon scoren. Hidde Jurjus kreeg er nog wel een handje tegenaan, maar dat bleek niet genoeg om Post van scoren af te houden. VVV kon voor de rust nog een paar goals maken, maar dat lukte de formatie uit Venlo niet.

De Jong zal in de rust ongetwijfeld een donderspeech hebben gegeven, omdat zijn ploeg er werkelijk niets van bakte. Dat was ook in de tweede helft het geval. Veel ging fout bij de promovendus, die in de eerste speelronde nog knap wist te stunten door Feyenoord te verslaan. Er viel weinig positiefs te melden over De Graafschap. De wedstrijd werd nog heel even spannend na de 1-2 van Delano Burgzorg, maar verder dan dat kwam De Graafschap niet.

VVV pakt drie punten en is minstens een dag de nummer vier van de Eredivisie. De Graafschap blijft onderin hangen.

Poll

Stelling: De Graafschap gaat degraderen

(8 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws