Bikkelend Willem II knokt zich terug en sleept punt uit het vuur tegen Excelsior

Bikkelend Willem II knokt zich terug en sleept punt uit het vuur tegen Excelsior

15-09-2018 22:35
9

Willem II heeft zaterdagavond op spectaculaire wijze een punt overgehouden aan het thuisduel met Excelsior. De gasten uit Rotterdam leken op een zege af te stevenen, maar door twee late treffers eindigde de wedstrijd alsnog in een remise: 2-2. 

Tijdens het vorige thuisduel verbaasde Willem II vriend en vijand door met aanvallend, fris voetbal Heracles Almelo met 5-0 van de mat te vegen. Ditmaal konden de Tricolores weinig indruk maken. Ondanks een hoopgevende start kreeg Willem II amper uitgespeelde kansen. Het was Excelsior dat na geklungel in de Tilburgse achterhoede op voorsprong kwam. Bruins profiteerde en schoot in de korte hoek binnen. 

Excelsior kwam goed uit de startblokken na rust en miste direct een grote kans. De tweede Rotterdamse treffer bleef daarna constant in de lucht hangen, ook omdat Willem II er maar niet in slaagde om écht gevaarlijk te worden. Uiteindelijk haalde Mahmudov tien minuten voor het laatste fluitsignaal de trekker over. Vanaf de rand van het strafschopgebied schoot de invaller binnen.

In de absolute slotfase werd het tóch weer spannend. Fran Sol deed in de 85e minuut iets terug. Voor de Spaanse spits betekende het al zijn vijfde treffer van het seizoen. Willem II geloofde plots weer in een resultaat en Kristófer Kristinsson zorgde voor verlossing. De IJslandse tiener maakte er kort na de goal van Sol 2-2 van. 

Na vijf gespeelde duels staat Willem II nu op zeven punten. Excelsior heeft er vijf.