Berghuis luidt noodklok: 'PSV en Ajax zien er heel goed uit. Kun je niet omheen'

Berghuis luidt noodklok: 'PSV en Ajax zien er heel goed uit. Kun je niet omheen'

16-09-2018 08:57
83

Steven Berghuis maakt zich zorgen om de staat van Feyenoord. De buitenspeler laat weten dat de landskampioen van 2017 achterop is geraakt bij de traditionele rivalen Ajax en PSV.

Hoewel Feyenoord zich met drie overwinningen heeft herpakt na de dramatische seizoensopening bij De Graafschap (2-0 nederlaag, red.), is Berghuis nog niet zeker van zijn zaak. "Je kunt er niet omheen dat het er bij PSV en Ajax heel goed uitziet op dit moment. Wij maken stappen, maar zijn nog niet zo ver", vertelt de linkspoot aan de NOS. "Twee jaar terug zei ik dat niet. Omdat ik toen het gevoel had dat wij supersterk waren. Dat is nu wat minder", denkt Berghuis terug aan het kampioensjaar.

Berghuis zelf moet nog op gang komen dit seizoen. Waar hij vorig seizoen voor 23 officiële goals zorgde, staat de teller nu na zeven wedstrijden (in de Eredivisie, Johan Cruijff Schaal en de Europa League, red.) nog op nul. "Ze gaan er op dit moment even niet in, maar dat gaat wel weer komen. Ik probeer creatief te zijn, zo veel mogelijk naar voren te spelen en kansen te creëren", aldus Berghuis, die door bondscoach Ronald Koeman niet in de meest recente Oranje-selectie werd opgenomen. "Dat zag ik niet aankomen, omdat ik er lang bij heb gezeten. Maar ik ga er alles aan doen om er de volgende keer weer bij te zijn."

Feyenoord zag Ajax en PSV zaterdagavond winnen, maar kan in het spoor blijven van de twee rivalen. De Rotterdammers trappen om 12.15 uur af tegen nummer vijf AZ.