Spelersrapport: Vijf onvoldoendes na remise bij AZ; Clasie matigste Feyenoorder

Spelersrapport: Vijf onvoldoendes na remise bij AZ; Clasie matigste Feyenoorder

16-09-2018 14:15
cw
3

Feyenoord heeft een punt gepakt op bezoek bij AZ. De ploeg van Giovanni van Bronckhorst maakte geen hele sterke indruk en dat levert dan ook zeer wisselende cijfers op.

Emile van de Sande
ALKMAAR

Justin Bijlow - 5: De vroege openingstreffer van Gudmundsson leek toch zeker geen onhoudbare bal voor Bijlow, maar de goalie kon niet keren. Bovendien maakt de jonge sluitpost geen zekere indruk met de bal aan de voet.

Jeremiah St. Juste – 5: Met Idrissi als directe tegenstander beleefde St. Juste geen gemakkelijke middag. De aanvaller van AZ speelde regelmatig met St. Juste, die zich toch meer op zijn plek lijkt te voelen in het centrum van de verdediging.

Eric Botteghin - 6: Verdedigend laat Botteghin niet veel steken vallen, maar in de opbouw hoef je van de Braziliaan geen bijzonderheden te verwachten. De mandekker was ook nog dicht bij de 1-2 met een kopbal, maar Bizot redde met de voet.

Jan-Arie van der Heijden - 6: Wat voor Botteghin geldt, geldt eigenlijk ook voor Van der Heijden. Het tweetal is aan de bal simpelweg niet goed genoeg. De AZ-spitsen werden daarentegen regelmatig onschadelijk gemaakt.

Tyrell Malacia - 7: De jonge back speelde een sterke wedstrijd in het AFAS Stadion en was een aantal keer belangrijk met defensieve ingrepen. Een puike prestatie van Malacia.

Jordy Clasie – 4: Met veel tromgeroffel werd Clasie deze zomer teruggehaald naar De Kuip, maar tot op heden maakt hij de verwachtingen niet waar. De tweede aanvoerder van Feyenoord was de matigste middenvelder van de ploeg van Van Bronckhorst.

Tonny Vilhena - 7: Vilhena was een van de betere, zo niet de beste speler aan Rotterdamse zijde. Met zijn power en loopvermogen heerste Vilhena op het middenveld.

Jens Toornstra – 4,5: Met onder meer Yassin Ayoub op de bank weet Toornstra dat de concurrentie staat te trappelen om zijn plekje over te nemen. Zondag liet Toornstra niet zien dat hij een onbetwiste basisspeler van Feyenoord hoort te zijn.

Steven Berghuis – 5: Het was een middag met twee gezichten voor Steven Berghuis. De rechtsbuiten van Feyenoord speelde een matige wedstrijd met veel balverlies, maar was wel goud waard met zijn belangrijke gelijkmaker voor rust.

Robin van Persie – 5,5: Hoe graag Van Persie zondag ook wilde, hij kwam te weinig in het stuk voor. De spits van Feyenoord werd weinig in stelling gebracht en kon ook met zijn individuele kwaliteiten het verschil niet maken.

Sam Larsson - 6: De afgelopen weken was Larsson meer dan eens mikpunt van kritiek vanwege zijn slechte spel, maar zondag was een stijgende lijn waarneembaar. Zonder echt uit te blinken, speelde de Zweed wel een prima wedstrijd. In de slotfase werd hij vervangen.

Invallers

Luis Sinisterra - : Speelde te kort voor een beoordeling.

Nicolai Jörgensen - : Speelde te kort voor een beoordeling.